Näin 50 henkilön työyhteisö edistää aktiivisuutta koronan aiheuttamassa tilanteessa keväällä 2021

Työhvyvinvointi, liikkuminen ja jaksamisen tukeminen on tärkeä asia etenkin poikkeavissa tilanteissa. Buusti360 – tuottaa aina turvallisia tapahtumia ja terveyskuntomittauksia.

Lähtötilanne – 50 hengen työyhteisö Lounais-Suomesta halusi haastavasta ajasta huolimatta kehittää työyhteisön työhyvinvointia lisäämällä työyhteisöliikuntaa!

Työyhteisöliikunnan kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, jossa varsinaiset tulokset ovat nähtävissä vasta muutaman vuoden jälkeen aloituksesta. Toimintaa on kuitenkin hyvä painottaa tiettyihin ajanjaksoihin vahvemmin, jolloin työyhteisö panostaa enemmän toimintaan. Nyt päätettiin tehdä tehostettu noin puolen vuoden kampanja. Hyvinvointia tukeva toiminta tulee jatkumaan kampanjan jälkeenkin, mutta mahdollisesti erilaisella painopisteellä. Työyhteisön henkilöstöpäällikön kanssa käytiin läpi aikaisempaa taustaa, heidän työyhteisön tilannetta ja tavoitteita.

 

Kampanjan suunnittelun lähtökohta oli että toiminnan tulee olla yksilöllistä ja se on mahdollista toteuttaa pitkälti etänä ilman fyysisiä kontakteja.  Tästä pohjalta suunniteltiin seuraava kokonaisuus.

 

 1.  Alkuinfo kokonaisuudesta
 2. Luento: energiaa arkeen – Miten lisäät omaa jaksamistasi valinnoilla
 3.  Oma keho kunnossa? – LiikUn Testipaketin alku- ja loppumittaus
  • kehonkoostumus (Inbody 720/770)
  • kestävyyskunto (Polar-kuntotesti)
  • puristusvoima
  • henkilökohtainen mittausaika ja palaute (15min + 15min)
  • testipaketti pitää sisällään myös palautekoosteen työyhteisölle ja työterveyteen. Koosteessa on kerrottu oleellisimmat luvut keskiarvoina
  • ilmoittautumisjärjestelmä käyttö
 4. Yksilöllisen liikunta– ja ravitsemusneuvonnan tarjoaminen sitä tarvitseville (Noin 10 ohjaustuntia)
 5. Työhyvinvointia elintavoista – Minä pystyn kokonaisuus – luento. Vaihtoehtoisesti tähän koronatilanteesta riippuen n. 3h tyhypäivä.
 6. Break pro taukoliikuntaohjelman 1 kk kokeilu koko henkilöstölle – Tähän liitetään viikon aktiivisuushaaste. Tilastoidaan taukoliikunnat.

Esimerkkejä raporteista:


 

Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota tilaisuuksiemme turvallisuuteen ja hygieniaan korona-aikana. Noudatamme THL.n ja STM.n yleisiä suosituksia. Toimijoillamme on asianmukaiset suojaimet ja laitteiden desinfiointia on lisätty. Olemme myös väljentäneet aikatauluja ja pienentäneet ryhmien kokoja, jolloin samassa tilassa on aiempaa vähemmän henkilöitä kerrallaan.
Näistä toimenpiteistä ei aiheudu asiakkaillemme lisäkustannuksia

 

Kiinnostuitko?  Kysy lisää oman alueesi Buusti360 – yhteyshenkilöltäsi.