Pitkä yhteistyö on tärkeä voimavara – siitä kannattaa pitää kiinni!

Etelä-Savon Liikunnan ja Etelä-Savon ELY-keskuksen virkistysryhmän yhteistyö alkoi jo vuoden 2011 keväällä, joten tämä vuonna tuleekin huikeat 10 vuotta täyteen yhteistyötä.

Liikuntaohjelmassa on ollut mm. selkä-vatsa jumppaa, kahvakuulatreeniä, selänhuoltoa ja näillä samoilla teemoilla on jatkettu vuodesta toiseen kerran viikossa tunti kerrallaan eri koulujen liikuntasalissa. Ohjelmassa oli myös jumpan lisäksi tutustumista kuntosaliharjoitteluun ELY:n omassa kuntosalissa. ELYn henkilöstön työhyvinvointipäivillä ovat liikuttajina olleet Etelä-Savon Liikunnan ammattiohjaajat. Henkilöstö on osallistunut myös erilaisiin Etelä-Savon Liikunta ry:n erilaisiin liikunta- ja hyvinvointitilaisuuksiin.

Muutama vuosi sitten ELY:n jumppaajat siirtyivät ESLin avoimiin jumpparyhmiin jumppaamaan. Näitä jumpparyhmiä työnantaja on tukenut taloudellisesti ja kannustanut edelleen pitämään huolta omasta työkyvystä.

Toukokuussa 2020 Etelä-Savon ELY-keskuksen virkistysryhmän pj Tarja Pesosen kanssa mietittiin koronan takia siirtymistä etäjumppaohjaukseen Teamsin kautta. ELY-keskuksen, TE-toimiston ja KEHA-keskuksen henkilöstö siirtyi tekemään etätyötä ja työnantaja halusi tarjota henkilöstölleen mahdollisuuden osallistua Teamsin kautta Liisa Haikosen ohjaamiin etäjumppiin. Tämän lisäksi ELY:n henkilökunta on osallistunut myös ESLin avoimiin jumppiin, jotka ovat jatkuneet sekä livenä että Teamsin kautta koronan tilanteen mukaan.

Hyvää kannattaa jakaa laajemminkin – Buustia etätyöhön

Vuoden 2021 alusta aamujumppaa teamsillä tulemme laajenemaan niin, että mukaan pääsevät Etelä-Savon ELY-keskuksen ja TE-toimiston henkilöstön lisäksi myös Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan ELY-keskukset ja TE-toimistot sekä alueilla työskentelevät KEHA-keskuksen ja muiden ELY-keskusten henkilöt.

Tämä kerran viikossa oleva yhteinen jumppa teamsillä on koettu erinomaisena työhyvinvointia ja jaksamista tukevana toimena. Haluamme tukea henkilöstöä työssä jaksamisessa ja muistuttaa, että omasta hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta. Työpäivä alkaa yhdessä reippaasti ja työt alkavat mieli virkeänä.

Mieleen viime vuodesta on jäänyt ainakin: uudet tavat tehdä töitä ja liikuntaa, poikkeusolot opettaa ja kasvattaa, yhteisöllisyyden merkitys ja toisaalta yksinäisyys, etä- ja läsnätyö, työn ja vapaa-ajan rajaamisen opettelu sekä fyysinen ja henkinen työkyky.

Suuri kiitos Haikosen Liisalle erinomaisista ohjauksista uudella tavalla.

Pidetään itsemme liikkeellä ja pysytään terveenä.

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille ja tsemppiä!

työhyvinvointiasiantuntija, KEHA-keskus

Tarja Pesonen