Kuka valmentaa valmentajaa?

Jääkiekkoliitto piti tiistaina valmennnuspäällikkökerhon Oulun alueen päätoimisille työntekijöille. Pohjois-Suomen alueen aluevalmentaja Jari Saastamoinen otti porukan siipiensä suojaan – ”Haluan kiinnittää huomiota myös työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen. Olemme tapaamisissa kokeilleet eri aktiviteetteja ryhmänä, mutta tällä kertaa jokainen pääsi pohtimaan myös omaa hyvinvointiaan”

Tilaisuuden veti Pohjois-Pohjanmaan liikunnan aikuisliikunnan kehittäjä Ilkka Kurttila ”Nämä pojat painivat raskaassa sarjassa. Taustalla on usein intohimo omaa lajia kohtaan ja lähtökohtaisesti tietyt elementit työssä tuovat valtavan flow-tunteen ja työn imun, mutta kuka heidät pysäyttää, kun vauhti kasvaa liian kovaksi?” Oman vastuun rooli kasvaa valmentajilla monipuolisen työnkuvan sekä paineiden takia entistä merkittävämmäksi. Lepo ja palautuminen sekä rohkeus pysähtyä pohtimaan aktiivisesti ratkaisuja oman hyvinvoinnin edistämiseen ovat elinehto, ettei työn kuormittavuus pääse ottamaan selkävoittoa”

Tasapaino alkaa karsimisesta! Tällä Satu Lähteenkorvan webinaari luennolla valmentajat lähtivät mukaan kuuntelemaan Buusti360 – hyvinvointikokonaisuutta. Ravinnon ja elämäntapamuutoksen luennot pitävät Patrik Borg ja Joni Jaakkola. Tiistaina jokaiselle tehtiin myös henkilökohtaisia terveysmittauksia. ”Valmentajat olivat tyytyväisiä päivän sisältöön, se herätti keskustelua ja myös innostusta. Jatkamme keväällä aiheen parissa ja syvennämme yhteistyötä PoPLin kanssa – Jari Saastamoinen kiteyttää, uskon myös, että näin toimimalla lisäämme innostusta ja motivaatiota myös seura- ja urheilutoiminnan kehittämiseen.”