Voimavaroja asiakaspalvelutyöhön

Buusti360 hyvinvointi-illoista ratkaisuja jaksamisen lisäämiseen

 

”Nämä liikuttamisen verkostot ovat meidän Buusti360 – toimijoiden selvä vahvuus. Pystymme löytämään omista verkostoistamme osaajat asiakaan tarpeisiin. Kokemuksellamme ratkaisemme eteen tulevat haasteet. ”Jyväskylän Uuden Apteekin kohdalla pohdimme tilaratkaisuja ja nyt meillä on liikuntapaikka joka tukee asiakkaan tavoitteita” kehaisee Jyrki Saarela Keski-Suomen Liikunta ry:stä.

Jyväskylän ydinkeskustassa toimiva apteekki on vilkas työpaikka, jossa liukuovi ei toimisi. Se ei ehtisi sulkeutua kulkijoiden välillä. Apteekin henkilökunta palvelee aamusta iltaan asiakkaiden moninaisissa tarpeissa. Lääkkeiden kanssa ei saa tulla virheitä ja satunnainen kävijäkin kaipaa opastusta ja aktiivista myyntiä. Vuorotyö, jatkuva ihmisten kohtaaminen ja lääkevastuukin kuormittaa. Päivittäin ollaan paljon jalkojen päällä tai vastaavasti istutaan palvelutiskin takana. Onneksi istumajaksoihin tulee taukoja luonnollisesti lääkkeitä varastosta noutaessa tai myyntihyllyjen välissä liikkuessa.

Jyväskylän Uusi apteekki lähti mukaan Buusti360 toimintaan toiveena vastapaino asiakaspalvelutyön fyysiselle ja henkiselle kuluttavuudelle. Ajatuksena oli toteutus arki-iltaisin, jotta suurin osa henkilöstöstä pääsee osallistumaan tapahtumiin. Iltavuoroon toki on aina jonkun jäätävä, sillä apteekki ostoskeskuksessa on auki klo 20.00 asti.

Valitsimme palveluksi 1,5 tunnin iltatapaamiset, joissa toivotetaan työntekijät tervetulleiksi pienellä välipalalla. Pääsisältö on, naisvaltaiselle työyhteisölle helposti lähestyttävää, omaan kehoon tutustumista kuten jooga. Tapaamisten sisältyi myös keskustelua oman hyvinvoinnin edistämisestä ja työyhteisön yhteisen vaikuttamisen mahdollisuuksista.

Buusti360 – osaamistani hyödynsin keskusteluissa eri tapaamisten yhteydessä. Asiantuntijoiksi Keski-Suomen Liikunnan verkostosta valitsimme Kaisa Koivuniemen Likesilta – hänen kanssaan teen työtä muutenkin päivittäin. Kaisan intohimo on pilates ja hän ohjaa sitä sivutoimenaan. Toinen innolla mukaan lähtenyt jooga ohjaaja oli Kati Flörchinger.

Pystyimme hyödyntämään heidän kauttaan myös Hyvinvointi ja kuntoutus Amidan ja Katin yrityksen liikuntatiloja ja mikä parasta ne olivat 10 minuutin kävelymatkan päässä apteekista – nopeasti töistä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista. ”Tämä lisää aina osallistumisaktiivisuutta, eikä päivä veny turhan pitkäksi” toteaa Jyrki.

”Ensimmäinen kerta Kaisan ja Jyrki kanssa oli juuri sitä mitä oli toiveissamme. Odotan innolla, että pääsemme jatkamaan. Lisää Buustia tarvitaan koska korona – aika on vähentänyt suoria asiakaskontakteja, mutta henkistä kuormitusta on tullut lisää mm. tartunnoilta suojautumisesta ja siitä, että on ollut pakko mukauttaa apteekin toimintaa monella tapaa.”

”Syksyn puolella on hienoa jatkaa. Silloin teemana on luontoliikunta.” Proviisori Taina Pitkänen jatkaa.

Tilaa nyt yrityksellesi hyvinvointimittaukset, niin saat työntekijöillesi veloituksetta syyskauden alkuun samaan pakettiin ajankohtaisen Webinaarisarjan – Työhyvinvoinnin palaset osaksi elämää